Ku

ÜNİVERSİTENİN 4 PROJESİNE TUBİTAK'TAN DESTEK

21.12.2016

TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi ve Mimarlık-Mühendislik Fakültesi tarafından hazırlanan 7 projeden 4’ü TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı  kapsamında Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Kılıç ve Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Kırık danışmanlığında hazırlanan 7 projeden 4’ü TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz öğrencilerinden Teknoloji Fakültesi Makine-İmalat Müh. Bölümü öğrencisi Yelis Baran Kavak ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Esra Batıbay, Cihat Okan ve Ayşenur Aslı Akan'ın  Proje Yürütücüsü olarak danışman hocaları nezaretinde çalışmalarını yürütecekleri açıklandı.
Batman Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Musa Kılıç yaptığı açıklamada: "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda daha önce yapmış olduğumuz gibi eğitim ve duyurular aracılığı ile bu programı üniversite öğrencilerinin geneline yaymaya çalışıyoruz, öğrencilerin proje mantığını kavramalarını sağlamak amacıyla yoğun çalışma içerisindeyiz. Bu programa başvurmak isteyen öğrencilerimizin artmasını hedefliyoruz. Proje Ofisi olarak öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin tüm proje destek taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerimiz danışman hocaları ile birlikte hazırlayacakları projeleri 1-31 Mart veya 03-31 Ekim 2017 tarihlerinde TÜBİTAK'a gönderebilirler." dedi.