Ku

Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı Yapıldı

06.01.2018

Kıymetli öğrencilerimizin Üniversitemizde gördükleri eksiklikleri, sorunları özgürce ifade etmelerine ve önerilerde bulunmalarına zemin hazırlamak için I. Öğrenci Çalıştayı’nı düzenlediklerini belirten Rektörümüz DURMUŞ, öğrencilerinin mutluluğu ve huzurunu sağlamak için tüm imkânları seferber ettiklerini ve bunu yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Üniversitemiz tarafından organize edilen Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımı ile Mezopotamya Otel’de gerçekleştirildi.

I. Öğrenci Çalıştayı’na Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat ŞAHİN, Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Mekan GÖRÜK, Üniversitemiz personeli ve öğrenciler katıldı.

Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı açılış konuşmasına “Sevgili öğrencilerim, I. Öğrenci Çalıştayı’mıza hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, konuşmasına şöyle devam etti:

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ“Bu çalıştay sizler için olduğu gibi bizler için de heyecan verici, siz kıymetli öğrencilerimizin sorunlarını dinleyip, belirleyip çözüm yollarını arayacağız. Aynı zamanda sizleri daha fazla mutlu etmek ve huzurunuzu arttırmak için görüşlerinize başvurup, önerilerinizi de hayata geçirmeye çalışacağız.

Öncelikle katılımlarından dolayı Belediye Başkan Yardımcımız Hacı Murat ŞAHİN’e ve çalıştayımızın moderatörlüğünü yapan Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Mekan GÖRÜK’e teşekkür ederim.

Bu çalıştay özellikle siz kıymetli öğrencilerimizin Üniversitemizde gördükleri eksiklikleri, sorunları özgürce ifade etmesine zemin hazırlamak için düzenledik. İnşallah bu ilki olacak ve bundan sonra da geleneksel olarak devam ettireceğiz. Burada sizlerin gündeme getireceği sonuç bildirgesiyle Rektörlüğümüz kendi imkânları dâhilinde olan sorunları çözecek, diğer kamu kurumlarının imkânları dâhilinde olan sorunları da ilgili kurumlara iletecek ve çözümü için takipçisi olacaktır.

Batman Üniversitesi’nin öğretim kalitesini yükseltmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yeni laboratuvarların açılması, öğretim üyesi sayısının arttırılması, yeni binaların yapımı, alt yapı ve üst yapı bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi, sosyal ve kültürel aktivitelerin arttırılması için azami gayret sarf ediyoruz. Bunları hepsi sizler için. Ben öğrencilerimden tek bir şey istiyorum. Milletimize faydalı olun, donanımlı olun.  Şunu özellikle bilmenizi istiyorum, sizi çok seviyorum. Üniversitemizde 15 bin öğrencimiz var ve hepsi benim için birer evlattır. Birinin diğerinden bir farkı yoktur. O nedenle her daim sizinle beraberim ve projelerinizin destekçisiyim.  Bu çalıştaya katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum.”

Türkiye’de pek çok şehir ve üniversite gezdiğini ifade eden Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı ve I. Öğrenci Çalıştayı Moderatörü Mekan GÖRÜK, “Öğrencilerin sorunlarına bu denli duyarlı bir Rektör görmedim. Türkiye’de Üniversiteden mezun olupta rektör görmeyen öğrenciler var. Rektör hocamız öğrencilerin arasında sorunlarını dinliyor. Bu duyarlılığından dolayı Türkiye Gençlik Konseyi adına kendisine teşekkür ederim.

Bu çalıştay oldukça kıymetlidir. Rektör hocam çalıştayın açılış konuşmasını yaptı. Sorunların takipçisi olacağını ve önerilen dikkate alınacağını söyledi. Öğrencilerin özgürce fikirlerini açıklamaları için çok güzel bir platform oluştu. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyorum, katılımlarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, açılış konuşmasından sonra öğrencilerin fikirlerini daha rahat beyan etmesi için salondan ayrıldı.

Saat 9:30’da başlayan çalıştay 17:30’a kadar devam ederken, öğrencilerin dile getirdiği sorunlar ve beklentiler sonuç bildirgesi olarak raporlaştırıldı.